Lekkere wijn recepten

Sliptong met kerrie en tartaarsaus

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 sliptongetjes, schoongemaakt
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 zoetzure augurk, fijngehakt
  • 2 tl kappertjes, grof gehakt
  • 3 tl geraspte mierikswortel (potje)
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Wat er lekker bij is:

  • home-made gebakken aardappelschijfjes
  • bloemkool met een fris, licht kerriesausje
  • een frisse salade met mini-pomodorotomaatjes, bieslook en een mooie olijfolie en milde azijn
  • en natuurlijk de L’Arjolle Sauvignon-Viognier

Bereidingswijze

  1. Dep de sliptongetjes droog met keukenpapier en wrijf ze in met de kerriepoeder en een vleugje zout en peper
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC
  3. Voor de tartaarsaus meng je de mayonaise, citroensap, sjalot, bieslook, peterselie, augurk, kappertjes, mierikswortel
  4. Roer dat alles goed door en voeg naar smaak peper en zout toe
  5. Leg de sliptongetjes op een met de helft van de olijfolie ingevette bakplaat
  6. Besprenkel ze met de rest en zet een minuut of 10 in de oven tot ze gaar zijn
  7. Dien op met de tartaarsaus in een apart schaaltje

Wijn & Spijs:
Naast de aromatische, frisdroge sauvignon en de weelderige, volle viognier voegt wijnmaker François Teisserenc een heel klein beetje droge muscat toe. Hierdoor is deze witte wijn extra aromatisch en past hij goed bij de kerrie waarmee je de sliptong insmeert. Ook het mondgevoel matcht goed. Tot slot doen de frisse tonen in de wijn het heel mooi bij de tartaarsaus. Probeer deze L’Arjolle ook eens als aperitief of bij een salade met kip of geitenkaas gecombineerd met fruit zoals vijgen of appel. Ook bij veel niet te zware vis- of kipgrechten zal hij niet misstaan.

Bronvermelding: Anne-Wies van Oosten | Wine & Food nieuws | www.anne-wies.nl
  Recept downloaden

L'Arjolle Côtes de Thongue Blanc 2023

Frisse, Franse witte wijn met de geur van bloemen en fruit en een volle, evenwichtige smaak. Lekker als aperitief bij een hapje, maar ook heerlijk bij niet al te uitgesproken visgerechten.

Perswijn
2023
Perswijn: 3,5 sterren

Bloemen, peer, passievrucht, open, fijn, lichtvoetig, appel, zachte zuren, mild
8+
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8+

Abrikoos, perzik, rijpe appel, ananas-aanzet, zachte zuren en fijne bitters. Maakt de tongen los.

7,70

Vanaf 12 flessen 7,06 per fles

Even geduld a.u.b.