Een farinata is een soort dikke pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel en water. U heeft een grote ijzeren koekenpan nodig met een doorsnede van ongeveer 30 centimeter. Kikkererwtenmeel is te koop bij natuurwinkels en bij mediterrane en tropische winkels (let op de houdbaarheidsdatum).
Voor- of lunchgerecht voor 4, hoofdgerecht voor 2 personen.
Voor de farinata:
Bereidingswijze
Voor de citroenhummus:
Bereidingswijze
Voor de garnering:
Bereidingswijze
Voor het serveren:
Laat de farinata op een (ronde) snijplank glijden. Bestrijk hem met hummus en beleg hem met gegrilde groenten. Verdeel er de kruidenblaadjes over, maal er nog wat peper over en snijd hem aan tafel in punten.
Harold Hamersma’s wijntip
Krachtig wit kan deze kikkererwten-kruiden-combinatie aan. Kies voor deze Italiaanse Vernaccia di San Gimignano van Panizzi.
Droge Italiaanse witte wijn met een aroma van bloemen, anijs en amandel. Dankzij de zachte smaak ideaal bij gerechten met paddenstoelen, blank gevogelte of gepocheerde vis.