Lekkere wijn recepten

Bistrosalade met geitenkaas

Ingrediënten:

  • 1 rode grapefruit
  • 2 sinaasappels
  • zonnebloemolie
  • 1 eetl mosterd
  • 80 g blanke amandelen
  • 1 rol bûche de chèvre van 300 g (of andere verse geitenkaas), in plakken van 2 cm
  • 2 eetl rietsuiker
  • 100 g mesclun (gemengde sla)

Bereidingswijze

  1. Zet de oven op de grillstand. Maak eerst de salade. Schil de grapefruit en sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snij dan de parten vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom om het vocht op te vangen. Leg de partjes weg. Knijp de restanten van de citrusvruchten stevig uit boven de kom.
  2. Roer een gelijke hoeveelheid olie door het opgevangen sap. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd.
  3. Verhit een koekenpan met een klein beetje olie en rooster hierin de amandelen tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op keukenpapier en bestrooi met zout.
  4. Leg de plakken geitenkaas op een ovenschaal. Bestrooi ze met wat gemalen zwarte peper en de rietsuiker. Zet de schaal zo hoog mogelijk in de hete oven tot de suiker begint te karamelliseren (ongeveer 2 minuten).
  5. Haal de kaas uit de oven. Verdeel de sla over de borden. Besprenkel met de dressing; ongeveer 2 tot 3 eetlepels per bord. Verdeel de partjes citrusfruit en de amandelen over de salade. Leg als laatste de geitenkaas erbij. Serveer direct.

Wijn & Spijs
Een klassieke bistro salade en ook een klassieke combinatie: sauvignon blanc en geitenkaas. Dat gaat bijna altijd goed. Zeker ook hier. De wijn komt het glas uit stuiven en geurt naar venkel en kruisbes. Fris en aromatisch. Dat frisse sluit heel mooi aan bij de wat drogende consistentie van de geitenkaas en het citrus fruit in de salade.

Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Castelo de Medina Rueda Sauvignon Blanc
Alleen in webshop

Castelo de Medina Rueda Sauvignon Blanc 2023

Droge witte wijn uit Spanje, met een kenmerkend fris aroma van citrusfruit. Dankzij de volle smaak erg lekker als aperitief, maar ook zeer geschikt bij frisse salades en vis.

CINVE Contest
2023
90
Vinous
2022
Vinous: 90 punten

Notes of lime and lemon, complemented by hints of peppermint and floral tones. Taut and rich, the refreshing palate lingers with a fairly aqueous and malic finish.
Zilver
Concours Mondial
2022
Zilver
CINVE Contest
2021
    Toon meer onderscheidingen

11,50

Vanaf 12 flessen 10,54 per fles

Even geduld a.u.b.